Ε.Φ.Ο.Επ.Α.: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της νέας αγωνιστικής περιόδου

Ε.Φ.Ο.Επ.Α.: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της νέας αγωνιστικής περιόδου

 Γιάννης Νιαστίτης

  |  10.08.2021 | 12:36

Το αγωνιστικό της πρόγραμμα για την περίοδο 2021-2022 ανακοίνωσε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Πρόγραμμα που ανοίγει τον Οκτώβριο λόγω της πολύμηνης αναστολής της περασμένης σεζόν από την πανδημία covid-19, ωστόσο είναι και πάλι γεμάτο από διοργανώσεις. Το καλεντάρι (που είναι το πρώτο της νέας διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 19 Ιουνίου […]

Το αγωνιστικό της πρόγραμμα για την περίοδο 2021-2022 ανακοίνωσε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Πρόγραμμα που ανοίγει τον Οκτώβριο λόγω της πολύμηνης αναστολής της περασμένης σεζόν από την πανδημία covid-19, ωστόσο είναι και πάλι γεμάτο από διοργανώσεις. Το καλεντάρι (που είναι το πρώτο της νέας διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 19 Ιουνίου και καθώς η αβεβαιότητα με τον κορονοϊό παραμένει, η ομοσπονδία έχει βάλει και φέτος τη σημείωση ότι μπορεί να υπάρξουν μετατροπές και αναπροσαρμογές. Με την ευχή λοιπόν, να κυλήσουν όλα ομαλά, έστω στη νέα περίοδο, στο πρόγραμμα ξεχωρίζει κάποιος τις δύο διεθνείς αγωνιστικές εκδηλώσεις, που είναι να γίνουν στη χώρα μας (Ευρωπαϊκό Τοπ 16 ανδρών-γυναικών στη Θεσσαλονίκη και τουρνουά του World Table Tennis στις νεαρές ηλικίες στην Ορεστιάδα) κι ακόμα την επανεμφάνιση διοργανώσεων, όπως και του αγωνίσματος του διπλού μικτού! Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το ολόκληρο το πρόγραμμα στο λινκ http://www.httf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6080:.

Εδώ θα σταθούμε στα βασικά σημεία:

Η περίοδος των μεταγραφών ορίστηκε από τις 9 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, πολύ αργότερα από το συνηθισμένο διάστημα βεβαίως, εξαιτίας των γνωστών ανατροπών με την πανδημία.

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχει τη χαρά και την τιμή να ετοιμάζει τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Τοπ 16 ανδρών-γυναικών. Θα είναι η πρώτη διοργάνωση της χρονιάς και θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη και το κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Των εγχώριων αγώνων θα προηγηθεί και το WTTYouthContender του Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας. Έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από τη 1 έως τις 7 Οκτωβρίου στην ακριτική πόλη και περιλαμβάνει το αγώνισμα του απλού στις μικρές ηλικίες.

Στις εσωτερικές διοργανώσεις το πρώτο αγωνιστικό διήμερο θα έρθει στις 9 και 10 Οκτωβρίου. Τότε θα κάνει την αρχή και η Α1 εθνική κατηγορία γυναικών.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του και το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών.

Τα αναπτυξιακά τουρνουά θα είναι έξι φέτος, αλλά για κανένα δεν έχουν ανακοινωθεί προς το παρόν διοργανωτής και τόπος διεξαγωγής. Το εναρκτήριο αναπτυξιακό τοποθετήθηκε για τις 23 και 24 Οκτωβρίου 2021. Το τελευταίο για τις 7-8 Μαΐου 2022, ενώ στις 21-22 του ίδιου μήνα θα γίνει ο Μεγάλος τελικός του θεσμού.

Την αρχή στα Πανελλήνια πρωταθλήματα θα κάνουν και φέτος οι Νέοι άνδρες και οι Νέες γυναίκες, στο διάστημα από τις 19 έως τις 22 Νοεμβρίου 2021.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Φεβρουαρίου 2022.

Δέκα ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή του η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. επαναφέρει το διασυλλογικό Κύπελλο Ελλάδας. Το προγραμμάτισε για το διήμερο 14 και 15 Μαΐου 2022.

Παράλληλα μπήκαν στο πλάνο και οι αγώνες του διασυλλογικού Τοπικού Κυπέλλου. Συγκεκριμένα για τις 19 και 20 Μαρτίου 2022. Επιστρέφει και αυτή η διοργάνωση στο καλεντάρι, αλλά έχει γίνει κι άλλες φορές τα τελευταία χρόνια. Τοπικό Κύπελλο και Κύπελλο Ελλάδας συνδέονται μεταξύ τους, πάντως θα έχουν αλλαγμένη μορφή και όλες οι πληροφορίες θα γίνουν γνωστές όταν βγουν οι σχετικές προκηρύξεις.

Το διπλό μικτό, που τελευταία φορά συμπεριλήφθηκε στα Πανελλήνια πρωταθλήματα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. τη σεζόν 2009-2010, θα επανεμφανιστεί σε δύο διαφορετικές μορφές. Και μέσα στα ηλικιακά Πανελλήνια πρωταθλήματα και σαν ξεχωριστή διοργάνωση! Πρώτον, έχει αποφασιστεί να ενταχθεί στα Πανελλήνια των μικρών ηλικιών, μαζί δηλαδή με το απλό, το διπλό και το ομαδικό, όπως γινόταν κλασικά. Δεύτερον, στο φινάλε της αγωνιστικής χρονιάς, στις 18 και 19 Ιουνίου 2022, πρόκειται να γίνει το πρωτάθλημα διπλού μικτού ανδρών-γυναικών. Μεμονωμένα σαν event δηλαδή και δεν θα ενταχθεί νωρίτερα στο Πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας.

Τέλος, η ομοσπονδία ενέταξε στο καλεντάρι πρωτάθλημα βετεράνων για το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου 2022. Θα είναι πανελλήνιας εμβέλειας, ατομικό και θα το οργανώσει με τις προδιαγραφές, που ισχύουν διεθνώς.