Δήμος Περιστερίου: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών

Δήμος Περιστερίου: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών

 newsroom

  |  11.10.2021 | 20:36

Δήμος Περιστερίου: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών

Δήμος Περιστερίου: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών. Το θέμα ήταν «Επίδειξη και Χρήση Απινιδωτή σε περίπτωση ανάγκης» για τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία της πόλης.

Ο Δήμος Περιστερίου, επί δημαρχίας Ανδρέα Παχατουρίδη, έχει ρίξει μεγάλο βάρος στο κομμάτι του αθλητισμού. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το πρόγραμμα με τίτλο «Πρώτες Βοήθειες – Επίδειξη και Χρήση Απινιδωτή σε περίπτωση ανάγκης» για τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία της πόλης. Δήμος Περιστερίου: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών.

Δήμος Περιστερίου: Πάντα δίπλα στον Ερασιτεχνικό αθλητισμό

Ένα πρόγραμμα που έλαβε χώρα προ λίγων ημερών και πιο συγκεκριμένα στις 7 Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλης του Περιστερίου. Με τον Ανδρέα Παχατουρίδη, να δίνει το στίγμα. Στην τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος της πόλης υπογράμμισε: «Ο Δήμος Περιστερίου είναι πάντοτε δίπλα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό της πόλης μας, τόσο με την παροχή σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και σε σημαντικούς τομείς, όπως αυτήν τη φορά, για την υγεία των αθλητών μας».

Δήμος Περιστερίου: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη συνδρομή όλων

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης έδωσε συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος σε όσους συμμετείχαν στη διαδικασία και την προσπάθεια για την οργάνωση του προγράμματος. Στη Διεύθυνση Υγείας του Δήμου Περιστερίου, στον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δήμου Περιστερίου (ΟΠΑΑΠ) και στην Εθελοντική Ομάδα Πολιτών Περιστερίου (ΕΟΠΠ).

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Υγείας -Καρδιολόγος- Γεώργιος Μπεκιάρης και ο πρόεδρος του ΟΠΑΑΠ, Αλέξανδρος Πλέστης. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η αντιπρόεδρος του ΟΠΑΑΠ, Ελίνα Ιατροπούλου – Βορύλλα, ο υπεύθυνος σε Θέματα Αθλητισμού, Αθανάσιος Δημητρίου, η διευθύντρια του ΟΠΑΑΠ, Βασιλική Διονυσοπούλου και ο προϊστάμενος του Τμήματος Αθλητισμού, Βασίλειος Ράγκος. Δήμος Περιστερίου: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών.

Δήμος Περιστερίου: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλάμβανε και επίδειξη

Στη συνέχεια ακολούθησε εμπεριστατωμένη εισήγηση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τις εθελόντριες του ΕΟΠΠ, Ειρήνη Μπαϊρακτάρη και Αντιγόνη Μαρούλη. Για να ακολουθήσει η επίδειξη χρήσης απινιδωτή. Στο τέλος έγινε δοκιμή του απινιδωτή και όλων όσων παρουσιάστηκαν και ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, από τα μέλη των ποδοσφαιρικών σωματείων της περιοχής του Δήμου Περιστερίου. Με την ευχή όλων να είναι αχρείαστα αυτά τα μηχανήματα, αλλά καλό είναι να υπάρχει η γνώση για τη χρησιμοποίησή τους αν ποτέ είναι αυτό απαραίτητο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58