Δημήτρης Λιγνάδης: Να δικαστεί για τέσσερις βιασμούς προτείνει η εισαγγελέας [vid]

Δημήτρης Λιγνάδης: Να δικαστεί για τέσσερις βιασμούς προτείνει η εισαγγελέας [vid]

 Μιχάλης Νιαβής

  |  05.10.2021 | 16:11

Δημήτρης Λιγνάδης: Να δικαστεί για τέσσερις βιασμούς προτείνει η εισαγγελέας. Ζητεί ο κατηγορούμενος να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος.

Να καθίσει στο σκαμνί του ου Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας και να περάσει από δίκη για τέσσερις κατηγορίες για βιασμό, οι οποίες σχετίζονται με ανηλίκους, έχει προτείνει η η αρμόδια εισαγγελέας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Η τελευταία εξέτασε όλα τα στοιχεία που περιείχε η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του γνωστού ηθοποιού, Δημήτρη Λιγνάδη.

Δημήτρης Λιγνάδης: Η εισαγγελέας ζητά να παραμείνει κρατούμενος

Παράλληλα, η εισαγγελέας ζητεί ο κατηγορούμενος να συνεχίσει να παραμένει προσωρινά κρατούμενος. Όπως γίνεται αντιληπτό, απορρίπτει τους ισχυρισμούς υπεράσπισης του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες εις βάρος του, ισχυριζόμενος πως δεν έχει ποτέ διαπράξει τις εν λόγω σοβαρές κακουργηματικές πράξεις. 

Δημήτρης Λιγνάδης: Είχε αρνηθεί τις κατηγορίες 

«Πριν ακόμη αναφερθώ σε κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά και αντικρούσω τις ψευδείς σε βάρος μου κατηγορίες θα πρέπει να επισημάνω ότι μετά την απολογία μου 25 Φεβρουαρίου 2021, κατά την οποίαν έδειξα το ψεύδος των ισχυρισμών των φερομένων βιασθέντων από εμένα, προβάλλοντας ισχυρά και ακλόνητα άλλοθι, ακολούθησε ένας μαραθώνιος καταθέσεων των φερόμενων θυμάτων και των προταθέντων από εκείνους μαρτύρων, στην προσπάθειά τους να επαναπροσδιορίσουν χρονικά τους υποτιθέμενους βιασμούς τους, καθώς απεδείχθη περίτρανα ότι δεν μπορούσαν να είχαν λάβει χώρα τότε που είχαν αναφέρει», τονίζεται στο υπόμνημα.

Δημήτρης Λιγνάδης: Το βούλευμα του  Συμβουλίου Πλημμελειοδικών

Σε ό,τι αφορά στην παράταση της προσωρινής κράτησης του ηθοποιού η εισαγγελική λειτουργός ζητεί αυτή να συνεχιστεί, διότι κατά την κρίση της δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι που οδήγησαν ανακρίτρια και εισαγγελέα στην απόφαση για την προφυλάκισή του. Αναμένεται τις επόμενες ημέρες το βούλευμα του  Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, σχετικά με το αν θα παραπεμφθεί σε δίκη.