Δημήτρης Ιτούδης: «Ο Ίβκοβιτς ήταν ένα… πανεπιστήμιο ζωής»

Δημήτρης Ιτούδης: «Ο Ίβκοβιτς ήταν ένα… πανεπιστήμιο ζωής»

 Βασίλης Μπαλατσός

  |  21.09.2021 | 11:37

O Δημήτρης Ιτούδης μίλησε σε Μέσα της Σερβίας για τη σχέση του με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, τον οποίο χαρακτήρισε ως « πανεπιστήμιο ζωής»

Το παγκόσμιο μπάσκετ βρίσκεται ακόμα σε σοκ μετά την τραγική είδηση του θανάτου του μεγάλου Ντούσαν Ίβκοβιτς. Το βράδυ της Δευτέρας (20/09) στο Βελιγράδι πραγματοποιήθηκε τελετή στη μνήμη του θρυλικού Σέρβου τεχνικού με πολλές μεγάλες προσωπικότητες του μπάσκετ να δίνουν το παρών. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στο τελευταίο αντίο στον «Ντούντα», ήταν και ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος λίγα 24ωρα νωρίτερα είχε αφιερώσει στην μνήμη του «Σοφού» την κατάκτηση του Super Cup Ρωσίας. Ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και φαβορί για την ανάληψη της Εθνικής παραχώρησε δηλώσεις σε σερβικά μέσα για τη σχέση του με τον Ίβκοβιτς, ενώ αναφέρθηκε και στο μήνυμα του τεράστιου Γκρεγκ Πόποβιτς.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη:

«Πρώτα απ’ όλα, θέλω να συλλυπηθώ την οικογένεια του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Όλοι μιλούν για το πόσο σπουδαίος άνθρωπος και προπονητής ήταν και στέκονται σε όσα πρόσφερε στη Σερβία και την Ελλάδα. Πόσα πρόσφερε σε όλους εμάς τους φίλους του. Για μας οι ιδέες και οι καινοτομίες του θα παραμείνουν ζωντανές και θα θυμόμαστε όλα όσα μας είπε. Μπορώ να πω με περηφάνια πως ήμουν φίλος του. 

Ήμουν μέλος της μεγάλης του οικογένειας. Υπήρχε μια αλυσίδα, ένας σύνδεσμος, ανάμεσα στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, εμένα κι εκείνον. Ο Ζέλικο μας γνώρισε. Ήταν ένα πανεπιστήμιο της ζωής. Όταν περνάς από το πανεπιστήμιο του Ντούντα, μπορείς να αποφοιτήσεις. Ήταν κάτι που ο Ντούντα πρόσφερε όχι μόνο σε μένα, αλλά σε όλους. Θα είναι για πάντα στη μνήμη μου. Χαίρομαι που ήμουν κομμάτι της ζωής του.

To μήνυμα του Πόποβιτς είναι μια σπουδαία τιμή. Ο Γκρεγκ είναι εξαιρετικός άνθρωπος, τον γνώρισα και εκείνον μέσω του Ντούντα. Όταν γνωριστήκαμε ο Ντούντα διοργάνωσε ένα μεγάλο πάρτι. Και ο Ζέλικο είναι καλός φίλος με τον Γκρεγκ»

Ο Ντούντα ήταν εξαιρετικός άνθρωπος, έβλεπε μπροστά. Εκείνος και ο Ζέλικο έφεραν τις καινοτομίες στο ελληνικό μπάσκετ. Ο Ντούντα το έκανε από την εποχή που ήταν στον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό πάντα θα λέω πως ήταν ένα πανεπιστήμιο της ζωής».