Δήμαρχος Ιστιαίας: «Σήμερα θα ολοκληρωθεί το ολοκαύτωμα» [vid]

 Βασίλης Μπαλατσός

  |  08.08.2021 | 09:18

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια. Οι κάτοικοι πέρασαν ακόμα ένα εφιαλτικό βράδυ, καθώς ήταν στην «καρδιά» της φωτιάς. Τα ξημερώματα οι φλόγες κύκλωσαν το χωριό Ελληνικά. Ο δήμαρχος της Ιστιαίας Γιάννης Γκόντζιας έστειλε μέσω της τηλεόρασης του OPEN το μήνυμα του επισημαίνοντας πως «σήμερα περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ολοκαύτωμά μας». Αναλυτικά […]

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια. Οι κάτοικοι πέρασαν ακόμα ένα εφιαλτικό βράδυ, καθώς ήταν στην «καρδιά» της φωτιάς. Τα ξημερώματα οι φλόγες κύκλωσαν το χωριό Ελληνικά. Ο δήμαρχος της Ιστιαίας Γιάννης Γκόντζιας έστειλε μέσω της τηλεόρασης του OPEN το μήνυμα του επισημαίνοντας πως «σήμερα περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ολοκαύτωμά μας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Γκόντζια:

«Η ημέρα του ολοκαυτώματος δεν είναι καλή. Σήμερα περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ολοκαύτωμά μας. Είμαστε μόνοι μας! Με καλούν οι πρόεδροι των κοινοτήτων και μου λένε πως “με δύο ρίψεις σώζω το χωριό μου”.

Το μόνο που γνωρίζει η Πυροσβεστική είναι να μας στέλνει γελοία μηνύματα σύστασης στο Δήμαρχο για να εκκενώσουμε οικισμούς. Τα χωριά καίγονται. Τα χωριά τα σώζουν οι κάτοικοι με τη δική τους αυτοθυσία. Πρέπει να σηκωθούν τώρα τα εναέρια μέσα. Να σωθεί ο τόπος μας! Είναι ντροπή για την πολιτεία αυτό που συμβαίνει! Δεν έχουμε σβήσει ούτε ένα μέτωπο. Περιμένουμε να φτάσει στη θάλασσα για να πούμε ότι “τελείωσε και αυτό”. Χτες πέταξαν μισή μέρα τα εναέρια μέσα και μετριάσαμε την κατάσταση. Δεν διατίθεται ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα ανα χωριό!»