Διεθνές Όπεν Τσεχίας: Έξι αθλήτριες της εθνικής γυναικών θα πάρουν μέρος [pics]

 Αγγελική Βύζικα

  |  17.08.2021 | 15:16

Πολύ καλή ευκαιρία να τεστάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση θα έχουν σε λίγες ημέρες έξι αθλήτριες της εθνικής ομάδας γυναικών. Από τις 21 έως τις 25 Αυγούστου, στο Όλομουτς της Τσεχίας θα πραγματοποιηθεί δυνατό διεθνές τουρνουά (2021 ITTF Czech International Open) και σχεδόν όλα τα μέλη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα είναι παρόντα. Έχουν δηλώσει […]

Πολύ καλή ευκαιρία να τεστάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση θα έχουν σε λίγες ημέρες έξι αθλήτριες της εθνικής ομάδας γυναικών. Από τις 21 έως τις 25 Αυγούστου, στο Όλομουτς της Τσεχίας θα πραγματοποιηθεί δυνατό διεθνές τουρνουά (2021 ITTF Czech International Open) και σχεδόν όλα τα μέλη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα είναι παρόντα. Έχουν δηλώσει συμμετοχή η Κατερίνα Τόλιου, η Κωνσταντίνα Παρίδη, η Ελισάβετ Τέρπου, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα και η Αλίκη Κιούφη. Οι τέσσερις πρώτες βρίσκονται στην αποστολή για το επικείμενο στάδιο 1 των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και σαφώς το τουρνουά στο Όλομουτς προσφέρει δυνατότητα για γερό τεστ. Η Τσεκούρα και η Κιούφη, που μεταξύ άλλων διακρίσεων, είναι πρώην πρωταθλήτριες Ελλάδος στο διπλό γυναικών έχουν ενταχθεί εδώ και λίγους μήνες στην εθνική ομάδα μετά από πρόσκληση του Γιώργου Καρύτσα. Θα πάρουν μέρος μετά από πολύ καιρό σε διεθνείς αγώνες και είναι πολύ ουσιαστικό, που θα μετρήσουν δυνάμεις. Ο ομοσπονδιακός προπονητής θα ταξιδέψει για την Τσεχία, καθώς θα έχει την τεχνική καθοδήγηση των αθλητριών με την αποστολή να αναχωρεί την προσεχή Παρασκευή.

To συγκεκριμένο τουρνουά θ’ ακολουθήσει το πρώτο Contender σε ευρωπαϊκό έδαφος, το οποίο άρχισε χθες στη Βουδαπέστη και θα ολοκληρωθεί στις 20 του μήνα. Δεν είναι της ίδιας δυναμικότητας, ωστόσο έχει ενταχθεί κανονικά στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας και γίνεται στα πρότυπα των πρώην World Tour. Περιλαμβάνει το απλό, το διπλό, αλλά και το διπλό μικτό, δίνει δηλαδή την ευκαιρία στους συμμετέχοντες για πολλά παιχνίδια. Υπάρχει επίσης και το απλό για αθλητές κι αθλήτριες έως 21 ετών κι εκεί θα μετάσχουν η Παπαδημητρίου και η Τέρπου.

Με 71 συμμετοχές το τουρνουά στην Τσεχία

Στις γυναίκες οι συμμετοχές στο Όλομουτς αναμένεται να είναι 71. Πέρα από την Ελλάδα και τη διοργανώτρια Τσεχία, αθλήτριες στο Όπεν θα έχουν άλλες 18 χώρες: Η Λευκορωσία, η Χιλή, η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ινδία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Ουγγαρία, το Μονακό, η Πολωνία, η Ρωσία, η Σλοβακία, η Τυνησία, η Σουηδία και η Ουκρανία.

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Αυγούστου θα γίνει το πρώτο στάδιο των αγώνων, που περιλαμβάνει γκρουπ στο απλό, αλλά και προκριματικούς γύρους σε απλά και διπλά. Στο απλό γυναικών θα δημιουργηθεί αργότερα ταμπλό των «32» και από την προκριματική διαδικασία θα προκριθούν 16 αθλήτριες (οι υπόλοιπες θα είναι seeded). Το απλό για τους αθλητές κάτω των 21 ετών θα έχει από την αρχή νοκ άουτ ταμπλό.

Το διπλό γυναικών

Στο διπλό γυναικών έχουν δηλωθεί δύο ελληνικά ζευγάρια, η Τόλιου με την Παρίδη και η Τέρπου με την Παπαδημητρίου. Στο διπλό μικτό δεν θα υπάρχει ελληνική παρουσία. Αναμφίβολα θα είναι για όλες τις Ελληνίδες διεθνείς, και για διαφορετικούς λόγους, μία πολύ χρήσιμη αγωνιστική παρουσία κι έρχεται σε πολύ καλή χρονική στιγμή, καθώς η ομάδα πρέπει να παρουσιαστεί όσο γίνεται πιο έτοιμη στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (27-29 Αυγούστου στο Βελιγράδι).