Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποδέχθηκε την πρόσκληση της Κίνας ο Πούτιν [pics]

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποδέχθηκε την πρόσκληση της Κίνας ο Πούτιν [pics]

 Αγγελική Βύζικα

  |  16.09.2021 | 18:04

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποδέχτηκε την πρόσκληση της Κίνας να παραστεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου τον Φεβρουάριο του 2022, όπως μετέδωσε σήμερα (Πέμπτη, 16/9)  το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Οι Ρώσοι αθλητές απαγορεύεται να συμμετέχουν σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων, με τη σημαία […]

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποδέχτηκε την πρόσκληση της Κίνας να παραστεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου τον Φεβρουάριο του 2022, όπως μετέδωσε σήμερα (Πέμπτη, 16/9)  το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Οι Ρώσοι αθλητές απαγορεύεται να συμμετέχουν σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων, με τη σημαία και τον ύμνο τους έως το Δεκέμβριο του 2022. Η χώρα θα αγωνιστεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022 το Φεβρουάριο, με το όνομα «ROC», τα αρχικά γράμματα της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Russian Olympic Committee}.

Στο ίδιο κλίμα και οι Ρώσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι δεν μπορούν να λάβουν Ολυμπιακή διαπίστευση εκτός εάν προσκληθούν από τον αρχηγό του κράτους της διοργανώτριας χώρας των Αγώνων.

Η απαγόρευση αποσκοπεί στην τιμωρία της Μόσχας για την κρατική εμπλοκή στην υπόθεση ντόπινγκ, που αποκαλύφθηκε από τον WADA στη χώρα, την απόκρυψη στοιχείων και τη μη παροχή βοήθειας για την πάταξη της μάστιγας των αναβολικών από τον αθλητισμό.

Πολλοί Ρώσοι αθλητές έμειναν εκτός από τις δύο τελευταίες διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων και η σημαία της χώρας απαγορεύτηκε στους Χειμερινούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ 2018 (Νότια Κορέα) ως τιμωρία για το ντόπινγκ που κρίθηκε ότι χρηματοδοτήθηκε από το κράτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξήχθησαν στο Σότσι το 2014.

Η Ρωσία, μπορεί να έχει αναγνωρίσει, στο παρελθόν, κάποιες ελλείψεις στην εφαρμογή των πολιτικών κατά του ντόπινγκ, αλλά αρνείται ότι στη χώρα υπήρξε οργανωμένο πρόγραμμα ντόπινγκ που χρηματοδοτήθηκε από το ίδιο το κράτος.