Basketball Champions League – Κομνηνός: «Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την διεξαγωγή του Final 8 σε ουδέτερο γήπεδο» [pics]

Basketball Champions League – Κομνηνός: «Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την διεξαγωγή του Final 8 σε ουδέτερο γήπεδο» [pics]

 newsroom

  |  08.05.2021 | 16:32

Χαρακτηριστικά τα όσα σημαντικότερα ανέφερε για το μέλλον αλλά και το παρόν του Basketball Champions League «Αυτή η σεζόν ήταν πάρα πολύ δύσκολη και με πολλές προκλήσεις για όλους, σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή διεθνών διοργανώσεων, όπου πρέπει να επιβάλλουν τα διάφορα πρωτόκολλα, από διαφορετικές χώρες. Στόχος μας ήταν αυτό το Φάιναλ 8 να είναι […]

Χαρακτηριστικά τα όσα σημαντικότερα ανέφερε για το μέλλον αλλά και το παρόν του Basketball Champions League

«Αυτή η σεζόν ήταν πάρα πολύ δύσκολη και με πολλές προκλήσεις για όλους, σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή διεθνών διοργανώσεων, όπου πρέπει να επιβάλλουν τα διάφορα πρωτόκολλα, από διαφορετικές χώρες. Στόχος μας ήταν αυτό το Φάιναλ 8 να είναι ένα από τα καλύτερα που έγιναν ποτέ και είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε φτάσει πολύ κοντά σε αυτό το στόχο. Είμαστε λοιπόν, εδώ, στο Νόβγκοροντ, για το Φάιναλ 8, και όχι Φάιναλ 4, για λόγους που αφορούν στους περιορισμούς που είχαμε φέτος στο καλεντάρι και το γεγονός ότι στο νέο φόρματ που επιβάλλαμε η διεξαγωγή Προημιτελικών δεν ήταν εφικτό να γίνουν.

Μέχρι τώρα, το τουρνουά έχει παρουσιάσει μία αξιοσημείωτη επιτυχία σε επίπεδο οργάνωση και νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τόσο την τοπική κυβέρνηση του Νόβγκοροντ, όσο και την Νίζνι, για την εκπληκτική προσπάθεια που έκαναν. Είναι πολύ περισσότερο σημαντικό αυτό από τη στιγμή που η Νίζνι αποκλείστηκε νωρίς, στο πρώτο ματς και παρά την απογοήτευση, συνέχισαν να κάνουν ακόμα καλύτερα δουλειά, δείχνοντας έτσι την αφοσίωσή τους να πραγματοποιήσουν το καλύτερο Φάιναλ 8 που έγινε ποτέ. Μέχρι τώρα, όλα τα μηνύματα που λαμβάνουμε, από τις ομάδες εδώ στη Ρωσία, από τα social media και από τις εικόνες που ταξιδεύουν μέσω της τηλεοπτικής παραγωγής, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι οι διοργανωτές τα έχουν καταφέρει».

Κάνοντας μία ανάλυση της πενταετίας που πέρασε για το BCL:

«Από τη δική μου πλευρά, λαμβάνοντας υπόψιν το περιβάλλον που υπάρχει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, το δικό μας σημαντικό χρονολογικό ορόσημο ήταν το τέλος της πρώτης τριετίας… Ηταν το διάστημα που έπρεπε να δείξουμε ότι έχουμε μία διοργάνωση με αξιοπιστία. Είμαστε ακόμα μία νεαρή διοργάνωση, κάνουμε ακόμα βρεφικά βήματα, αλλά μετά το πρώτο πιτ στοπ, στην τριετία, βάζουμε στόχους που αφορούν στην αξιοπιστία, την διείσδυση στα social media, όπως επίσης και την καθιέρωση των δικών μας αρχών σχετικά με το σεβασμό που έχουμε στα εθνικά πρωταθλήματα και το γεγονός ότι οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για όλους χωρίς περιορισμούς.

Το επόμενο βήμα μας, μετά το τέλος της τριετίας, ήταν να βγούμε στην αγορά για να βρούμε ισοδύναμους επενδυτές, διότι πιστεύουμε ότι έτσι θα μπορούσαμε να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο. Και όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο γνώσης, κι εμπειρίας. Οπως ξέρετε το πετύχαμε και ενώ όλα πήγαιναν σύμφωνα με το πλάνο, προέκυψε η πανδημία, που μας επηρέασε. Και φυσικά δεν ήμασταν η μοναδική διοργάνωση που επηρεάστηκε. Για αυτό το λόγο όμως, οφείλω να ομολογήσω ότι οι προτεραιότητές μας άλλαξαν λίγο, κάναμε προσαρμογές προκειμένου να καταφέρουμε να στέψουμε μία ομάδα ως πρωταθλήτρια, να τελειώσουμε δηλαδή τη διοργάνωση. Το BCL ήταν η μοναδική διοργάνωση στο μπάσκετ που το κατάφερε και χρειάστηκε να κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τα καταφέρουμε.

Το νέο φορμάτ που καθιερώσαμε, μας επέτρεψε να είμαστε πολύ ευέλικτοι και να έχουμε αρκετό χρόνο να …αναπνεύσουμε, όχι μόνο εμείς, αλλά κυρίως οι ομάδες, οι λίγκες και όλοι όσοι εμπλέκονταν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τα βήματα που έχουμε κάνει, αλλά σίγουρα όπως έχω πει, είναι πολύ νωρίς ακόμα για τη διοργάνωσή μας και κοιτώντας μπροστά θα ήθελα το BCL να καθιερωθεί ως μία κορυφαία διοργάνωση στην Ευρώπη. Το ενδιαφέρον που έχει γεννήσει η διοργάνωση και η αφοσίωση κάποιων από των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, είναι αξιοσημείωτο και είμαστε ενθουσιασμένοι για το ρόλο που μπορεί να παίξει το BCL στην αναδιαμόρφωση του τοπίου των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Σε πέντε σεζόν είχαμε περισσότερες από 35 χώρες που εκπροσωπήθηκαν στο BCL και περισσότερες από 130 ομάδες. Κι αυτό είναι κομμάτι του DNA μας, της φιλοσοφίας μας και των στόχων μας. Το BCL είναι εδώ για να εκπροσωπήσει όλο το οικοσύστημα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Στις επόμενες εβδομάδες θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάποιες ανακοινώσεις σε διάφορα επίπεδα».

Σχετικά με την διοργάνωση ενός τουρνουά με κόσμο εν καιρώ πανδημίας:

«Δε θα έλεγα ότι είναι δύσκολο, θα έλεγα ότι είναι ασυνήθιστο. Μιλώντας με όλη την κοινωνία του μπάσκετ, όταν άρχισε το πρώτο ματς, όπου έπαιζε η οικοδέσποινα Νίζνι και το γήπεδο, πληρώντας τα πρωτόκολλα είχε 60% πληρότητα με κόσμο αναγνωρίσαμε ότι αυτό ήταν κάτι μοναδικό και για όλους ήταν κάτι καινούριο. Οι φωνές του κόσμου ήταν κάτι νέο για εμάς, που είχαμε να το ακούσουμε για περισσότερο από ένα χρόνο. Μην ξεχνάμε ότι στη Ρωσία οι αγώνες διεξάγονται με κόσμο για κάποιο καιρό και υπάρχει μία κατανόηση, μία συναίσθηση της κατάστασης. Κι αυτός είναι ένας λόγος που είμαστε εδώ. Η επιλογή του Νόβγκοροντ ήταν συμβατή με το γεγονός ότι θα μπορούσαμε να έχουμε και κόσμο στις εξέδρες».

basketball champions league / ÁÅÊ ÂÏÍÍÇ (ÖÙÔÑÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / eurokinissi)

Αν θα επιστρέψει η Ιγκοκέα στο BCL και το γεγονός ότι οι ομάδες του BCL είναι πολύ ανταγωνιστικές ακόμα και σε ομάδες της Ευρωλίγκας:

«Συγχαρητήρια στην Ιγκοκέα για τη πρώτη νίκη της στην ιστορία της στα πλέι οφς της ΑΒΑ, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Η Ιγκοκέα είχε μία πολύ καλή χρονια μαζί μας, εδώ στο BCL. Είμαστε σε επαφή με την Ιγκοκέα για την επιστροφή της, αλλά δεν έχουμε πάρει κάποια απόφαση, γιατί πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα στα εθνικά πρωταθλήματα.

Για εμάς αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και για εμάς είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε ότι οι ομάδες μου παραμένουν επιτυχημένες τόσο στη δική μας διοργάνωση, όσο και στο εγχώριο πρωτάθλημα. Φέτος, το αλλαγμένο φόρματ μας έδωσε την ευκαιρία να μην έχουμε πολλά ματς, αλλά να έχουμε τόσα ματς που είναι ανταγωνιστικά και όπου όλα τα ματς είναι σημαντικά. δεν υπάρχουν ματς στα οποία οι ομάδες μπορούν να χαλαρώσουν. Αυτός είναι ο τρόπος για να προβάλλουμε την διοργάνωση, τους παίκτες και τις ομάδες. Πιστεύουμε ότι έχουμε προσφέρει στις ομάδες ένα επίπεδο διοργάνωσης που δεν φέρνει στα όριά του το καλεντάρι, που τους επιτρέπει να είναι συγκεντρωμένες και στις υποχρεώσεις στο εθνικό πρωτάθλημα, που για όλους είναι και πρέπει να προτεραιότητα. Οχι μόνο με την Ιγκοκέα, αλλά και άλλα κλαμπ έχουμε αναπτύξει αυτή τη σχέση».

Για το επίπεδο του μπάσκετ στο Final 8

«Οσο πιο ανταγωνιστικό είναι το περιβάλλον, τόσο πιο νευρικοί είναι οι παίκτες και το επίπεδο δεν είναι αυτό που περιμένουμε. Ωστόσο, το αίσθημα που έχουμε είναι ότι είδαμε πολύ καλά ματς, που κρίθηκαν στο τέλος και από την πλευρά των οπαδών είναι ένα τουρνουά στο οποίο όλοι μπορούν να χάσουν και να κερδίσουν. Είμαι ευχαριστημένος από την ένταση που είχαν τα ματς και το ανταγωνισμό. Αυτά τα τουρνουά μένουν στη μνήμη για το αποτέλεσμα που έχουν οι ομάδες, μην το ξεχνάμε αυτό».

Για μία πιθανή σκέψη να διοργανώνονται οι τελικές φάσεις του BCL σε ουδέτερα γήπεδα:

«Πολύ καλή ερώτηση. Αυτό ήταν κάτι που συζητούσαμε πολύ διεξοδικά στο γραφείο για πολλά χρόνια. Κι αυτή η ερώτηση, έρχεται να ενταχθεί στο πλαίσιο των συζητήσεων που είχαμε κατά πόσο είμαστε ώριμοι αρκετά πια για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Οπως όλοι ξέρουμε, όταν το BCL ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια, γνωρίζαμε ότι δεν μπορούμε να διοργανώσουμε ένα τέτοιοι event σε οποιαδήποτε πόλη. Είναι πολύ λίγα τα αθλητικά event στην Ευρώπη που μπορούν να προσελκύσουν κόσμο, άσχετα με την ταυτότητα των ομάδων που αγωνίζονται σε αυτό το event. Είναι πολύ μικρή αυτή η λίστα των ομαδικών αθλημάτων. Ημασταν πολύ συνειδητοποιημένοι για αυτό. Ετσι θέλαμε να επιλέξουμε εκείνο τον τόπο που θα προστάτευε το επίπεδο του ενδιαφέροντας από πλευράς κόσμου, που θέλαμε. Ετσι πήγαμε στην Τενερίφη, στην Αθήνα, στην Αμβέρσα.

Η Αμβέρσα όμως, ήταν καταλυτικής σημασίας για εμάς, διότι ήταν η πρώτη διοργάνωση που η οικοδέσποινα ομάδα δεν έφτασε στον τελικό. Ομως, μας έκανε τρομερή εντύπωση το γεγονός ότι το γήπεδο είχε 17 χιλιάδες κόσμο για τον τελικό κι αυτό μας ώθησε, ή μας ανάγκασε να αναρωτηθούμε αν ένα τόσο μεγάλο κοινό θα είχε ενδιαφέρον να παρακολουθήσει έναν τελικό του BCL… Τα επόμενα δύο τουρνουά έγιναν σε καθεστώς πανδημίας. Το γεγονός όμως, ότι και στη Ρωσία, έχουμε αρκετούς ντόπιους φιλάθλους που εκδηλώνουν ενδιαφέρον να δουν τους αγώνες παρότι η τοπική ομάδα είναι εκτός, μας δείχνει τη δίψα που υπάρχει για ζωντανό αθλητικό θέαμα, αλλά και το επίπεδο του προϊόντος που φέρνει το BCL και το οποίο είναι μοναδικό.

Η απάντηση λοιπόν είναι, ναι, θα εξετάσουμε τη διεξαγωγή των τελικών φάσεων σε ουδέτερα γήπεδα στο μέλλον και θα αναζητήσουμε συνεργασίες, όχι μόνο με κλαμπ, αλλά με λίγκες και ομοσπονδίες για να βρούμε αυτό το περιβάλλον που θα καλωσορίσει το BCL ανεξάρτητο από την προέλευση των ομάδων που συμμετέχουν στην τελική φάση. Νομίζω ότι έχουμε φτάσει πια σε αυτό το επίπεδο ωριμότητας και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό το βήμα».

Για το αν μπορούμε να περιμένουμε περισσότερους επενδυτές στο BCL, άρα και περισσότερα χρήματα για τις ομάδες που θα πείσουν και κάποια μεγάλα ονόματα να προτιμήσουν τη διοργάνωση;

«Δε θα έλεγα ότι μόνο τα χρήματα ειναι αυτά που κοιτάει μία ομάδα. Ζούμε σε ένα παράδοξο περιβάλλουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, που δεν έχει την τυπική λειτουργία ενός επιχειρηματικού μοντέλου. Οταν βλέπουμε τις κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας να χάνουν συνειδητά εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, δεν μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι το ζήτημα ειναι να πάρουν περισσότερα χρήματα οι ομάδες. Για εμάς, η βασική αρχή αφορά στην εξασφάλιση για τα καμπ ενός περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν και να προσελκύσουν οικονομικές εισροές. Η επένδυση που γίνεται καθημερινά κι ετήσια στο BCL δεν έχει τη λογική του πετάγματος κάποιων χρημάτων στο τραπέζι για να προσελκύσει κάποιες ομάδες. Είναι μία επένδυση που γίνεται για να κεντρίσει την προβολή και την έκθεση των κλαμπ με τέτοιο τροπο που θα επιτρέψει στις ομάδες να γεννήσουν κάποιες οικονομικές πηγές. Ολα τα χρήματα που επενδύονται είναι στη λογική να προσθέσουν αξία στο ίδιο το προϊόν και όχι να προσελκύσει απλά και μόνο κάποιες ομάδες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58