Basket League – συνέντευξη Τύπου: Οι δηλώσεις των Γιατρά, Σερέλη [pics]

Basket League – συνέντευξη Τύπου: Οι δηλώσεις των Γιατρά, Σερέλη [pics]

 newsroom

  |  18.05.2021 | 11:44

Η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και η ανερχόμενη δύναμη του ελληνικού μπάσκετ θα τεθούν αντιμέτωπες στον δεύτερο ημιτελικό της Basket League. Εν προκειμένω, το Λαύριο και ο Προμηθέας, δύο ομάδες που αποδεικνύουν ότι το ελληνικό μπάσκετ δεν έχει μόνο βιτρίνα, αλλά και βάθος. Διαβάστε παρακάτω τι είπαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ οι προπονητές […]

Η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και η ανερχόμενη δύναμη του ελληνικού μπάσκετ θα τεθούν αντιμέτωπες στον δεύτερο ημιτελικό της Basket League. Εν προκειμένω, το Λαύριο και ο Προμηθέας, δύο ομάδες που αποδεικνύουν ότι το ελληνικό μπάσκετ δεν έχει μόνο βιτρίνα, αλλά και βάθος.

Διαβάστε παρακάτω τι είπαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ οι προπονητές των δύο ομάδων, ο Χρήστος Σερέλης και ο Μάκη Γιατράς, καθώς και οι αρχηγοί, ο Βασίλης Μουράτος και ο Δημήτρης Αγραβάνης. Διαβάστε επίσης πώς προλόγισε την εκδήλωση ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Χρήστος Σερέλης (προπονητής Λαυρίου)

«Προφανώς, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι τεράστια τιμή που εκπροσωπούμε το Λαύριο και θα συναγωνιστούμε με τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον Προμηθέα. Η παρουσία μας εδώ μαζί με τον Μάκη πρέπει να δώσει δύναμη, κουράγιο και θέληση σε όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό, ιδιαίτερα στις χαμηλές κατηγορίες. Να δουν εκείνοι πως τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν, όταν υπάρχει μεγάλη όρεξη για δουλειά.

Είναι προφανές ότι περιμέναμε πως τον Μάιο θα κάναμε διακοπές, όταν κάναμε τον σχεδιασμό το καλοκαίρι. Η ομάδα μας είναι ήδη πετυχημένη. Έχουμε πετύχει και τον στόχο της Ευρώπης, είναι κάτι πρωτόγνωρο. Υπάρχει διάθεση και όρεξη από όλους. Δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να βρεθούμε ξανά εδώ. Όλοι είναι πιο έμπειροι από εμάς, όπως και ο Προμηθέας. Θα είμαστε έτοιμοι, το έχουμε δείξει όλη τη σεζόν. Θα είμαστε πολύ δυνατοί και ανταγωνιστικοί. Γνωριζόμαστε πολύ καλά, θα γίνουν ενδιαφέροντα παιχνίδια. Θεωρώ πως ο κόσμος του μπάσκετ θα απολαύσει τα ματς.

Ελπίζω να είμαστε όλοι υγιείς. Από εκεί και πέρα, θα παίξει μεγάλο ρόλο η πνευματική ετοιμότητα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Παίζουμε στις 21:00 την Πέμπτη και μετά στις 18:00 το Σάββατο. Πρέπει να ξεχάσουμε το πρώτο αποτέλεσμα και πάμε στο δεύτερο ματς, όποιο κι αν είναι».

Μάκης Γιατράς (προπονητής Προμηθέα)

«Να δώσω συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που βρίσκονται εδώ. Η σειρά με το Περιστέρι ήταν δύσκολη, αλλά μπορέσαμε να το γυρίσουμε και αυτό ήταν επιτυχία για την ομάδα. Το Λαύριο δεν είναι η ευχάριστη έκπληξη. Είναι μία πολύ καλή ομάδα, έχει πολύ καλά αποτελέσματα, σταθερότητα. Κερδίσαμε από… θαύμα νωρίτερα στη σεζόν. Θέλουμε να συνεχίσουμε και να παλέψουμε. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα προχωρήσει ο καλύτερος. Είναι μία σειρά που θα κριθεί στις 3 νίκες. Είναι θέμα ενέργειας, μυαλού, συγκέντρωσης. Όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες».

Με τον Χρήστο (σ.σ. Σερέλη) γνωριζόμαστε χρόνια. Ταιριάζουμε σαν χαρακτήρες, δεν είναι μόνο μπασκετική η εκτίμηση. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ δίπλα του, όπως και δίπλα στον κόουτς Αγγέλου, με τον οποίο είχαμε μία σύντομη συνεργασία, που μου έδωσε πολλά. Ο κύριος Κάτας έχει επίσης να προσφέρει πολλά. Είναι τιμή μου να είμαι εδώ».

Βασίλης Μουράτος (αρχηγός Λαυρίου)

«Συγχαρητήρια σε όσους βρίσκονται εδώ. Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ, δίπλα σε τέτοιους παίκτες. Θέλω να συνεχίσω να βρίσκομαι εδώ. Ισοσταθμίζουμε αυτή την έλλειψη εμπειρίας με την δίψα μας για διάκριση. Είμαστε πιστοί στο πλάνο μας, έχουμε ανθρώπους με τεχνογνωσία. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, να είμαστε αυτοί που ήμασταν όλοι τη σεζόν. Μετά θα δούμε τι θα προκύψει.

Το Λαύριο έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, ήταν εκεί για εμένα όταν δεν είχα φτάσει εκεί που ήθελα. Υπάρχουν άνθρωποι που μου έχουν φερθεί σαν να ήμουν παιδί τους, όπως ο κόουτς Σερέλης. Το Λαύριο έχει προτεραιότητα για εμένα και το καλοκαίρι. Είναι κομβική η παρουσία του Χρήστου Σερέλη, ο κόουτς είναι το Α και το Ω. Κάνει πολλά πράγματα, για τα οποία δεν παίρνει τα credits. Υπάρχει οικογενειακό κλίμα, αποτέλεσμα του χαρακτήρα του. Τα συγχαρητήρια πρέπει να πηγαίνουν σε εκείνον».

Δημήτρης Αγραβάνης (αρχηγός Προμηθέα)

«Να δώσω αρχικά συγχαρητήρια στις ομάδες που βρίσκονται εδώ. Το Λαύριο έκανε πολύ καλή σεζόν, έχει παίκτες με χαρακτήρα και έναν πολύ καλό προπονητή. Θα ετοιμαστούμε για το παιχνίδι, τώρα είχαμε το μυαλό μας στο Περιστέρι.

«Η ομάδα έχει παίκτες με προσωπικότητα, νικητές, με διάθεση να παλέψουν. Παίζουμε σκληρά σε άμυνα κι επίθεση. Αυτό είναι το βασικό, πρέπει να είμαστε σκληροί κόντρα στο Λαύριο. Τα πλέι-οφ δεν έχουν σχέση με την Regular Season. Θέλουμε να προχωρήσουμε πολύ».

Βαγγέλης Γαλατσόπουλος (πρόεδρος ΕΣΑΚΕ)

«Σας καλωσορίζουμε στη συνέντευξη Τύπου, με την οποία γίνεται το άτυπο τζάμπολ των κορυφαίων φάσεων του πρωταθλήματος. Το ενδιαφέρον φτάνει στο αποκορύφωμα, σε λίγες μέρες θα γνωρίζουμε τον πρωταθλητή Ελλάδας και την τελική σειρά για τις υπόλοιπες θέσεις της τετράδας. Πιστεύω και εύχομαι να γίνουν εξαιρετικοί αγώνες, αντάξιοι της φήμης και της ποιότητας των τεσσάρων ομάδων και του πρωταθλήματος έως τώρα.

Το φετινό πρωτάθλημα έγινε σε πρωτόγνωρες συνθήκες, χωρίς θεατές, με την τήρηση αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου και ενώ η οικονομία της χώρας λειτουργούσε με περιορισμούς. Όλοι δείξαμε μεγάλες αντοχές. Οι ΚΑΕ έχασαν σημαντική πηγή εσόδων από τα εισιτήρια και οι παίκτες την παρουσία του κόσμου. Όμως, το πρωτάθλημα προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις.

Είχαμε νέες δυνάμεις, όπως το Λαύριο, όπως και την ανάδειξη νέων Ελλήνων παικτών, σαν τον Βασίλη Μουράτο που έχουμε κοντά μας. Να υπενθυμίσω πως η σεζόν άρχισε με το Σούπερ Καπ, που κατέκτησε ο Προμηθέας. Η πρώτη ομάδα της περιφέρειας που πανηγύρισε πανελλήνιο τίτλο. Η σεζόν μας γεμίζει αυτοπεποίθηση. Η Basket League κράτησε ψηλά τη σημαία. Έχουμε βασικούς λόγους να πιστεύουμε πως η επόμενο χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερη. Πρώτα από όλα γιατί ελπίζουμε πως έστω και σταδιακά ο κόσμος θα επιστρέψει στα γήπεδα. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό ως ομάδες και ως ΕΣΑΚΕ.

Έχουμε προχωρήσει σε θεσμικής αλλαγές για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Ο ΕΣΑΚΕ θα έχει συμμετοχή στην αδειοδότηση των ΚΑΕ. Σε καιρούς πανδημίας καταφέραμε να επιστρέψει το πρωτάθλημα στην κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ύστερα από 20 χρόνια. Υπογράψαμε συνεργασία τριών ετών με την ΕΡΤ, δώσαμε ανάσες στο σύνολο των ομάδων. Δημιουργήθηκε εβδομαδιαία εκπομπή για το μπάσκετ. Η συνεργασία θα κυλήσει ακόμα καλύτερα την επόμενη σεζόν.

Επίσης, οι ΚΑΕ θα μπορούν να υπολογίζουν επιπλέον έσοδα από το στοίχημα. Μια ακόμα πηγή εσόδων σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία. Ευχαριστούμε την Πολιτεία που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας. Ευχαριστούμε και όλες τις εταιρίες που μας στηρίζουν, ο ΕΣΑΚΕ έχει χτίσει μια σταθερή σχέση με τους χορηγούς του.

Θέλουμε έναν ΕΣΑΚΕ και ένα πρωτάθλημα σύγχρονο και ελκυστικό. Θα προχωρήσουμε στην ψηφιοποίηση της λίγκας, την αναβάθμιση του site και των social media. Το ενδιαφέρον για τα εθνικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη δεν πρέπει να περιοριστεί από τη δημιουργία κλειστών λιγκών. Οι εκπλήξεις και οι ανατροπές αποτελούν το αλατοπίπερο του αθλητισμού. Εύχομαι να απολαύσουμε ωραίους αγώνες. Υγεία και καλή επιτυχία σε όλους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58