Αυτό ανέφερε ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Δουκίδης, σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), με θέμα τις εξελίξεις στην αγορά λόγω της πανδημίας .Αναφερόμενος στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το ηλεκτρονικό εμπόριο τόνισε ότι: «Πιστεύουμε ότι έχουμε μια προοπτική να κινηθούμε γύρω στα 15 δισ. […]
Αυτό ανέφερε ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Δουκίδης, σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), με θέμα τις εξελίξεις στην αγορά λόγω της πανδημίας .Αναφερόμενος στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το ηλεκτρονικό εμπόριο τόνισε ότι: «Πιστεύουμε ότι έχουμε μια προοπτική να κινηθούμε γύρω στα 15 δισ. ευρώ ετησίως και να πάμε περίπου στις 25.000 ελληνικές εταιρείες με οργανωμένο κανάλι πώλησης ”
Με την σειρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, σημείωσε ότι «ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με την πανδημία, γνωρίζουμε πλέον ότι το μέλλον της αγοράς είναι ψηφιακό. Και δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προσαρμοστούμε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, στην Ευρώπη η αγορά είναι γύρω στα 800 δισ. Στην Ελλάδα, το 60% των χρηστών διαδικτύου πλέον έχει κάνει μια αγορά μέσω ίντερνετ. Αυτό το ποσοστό πέρυσι ήταν 30%. Κάτι ακόμα με ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα . Στα τρόφιμα η αγορά ηλεκτρονικά κινήθηκε 11 φορές πάνω το 2020 σε σχέση με το 2019. Όμως, μόνο το 40% των χρηστών, αυτών που αγόρασαν μέσω ίντερνετ έμειναν ικανοποιημένο”