Αυγενάκης: «Ο ΕΟΚΑΝ θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο το προσεχές διάστημα»

Αυγενάκης: «Ο ΕΟΚΑΝ θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο το προσεχές διάστημα»

 newsroom

  |  18.02.2021 | 12:28

Αυγενάκης: Στον Εισαγγελέα σοβαρές καταγγελίες πλαστογραφίας!

Σε ενημέρωση ως προς τις νέες εξελίξεις σχετικά με την καταπολέμηση της μάστιγας του ντόπινγκ, μετά τη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με τα μέλη νεοσυσταθείσα «Επιτροπή κατ’ Εξαίρεση Χρήσης για Θεραπευτικούς Σκοπούς», του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ), προχώρησε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Υπουργείου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ […]

Σε ενημέρωση ως προς τις νέες εξελίξεις σχετικά με την καταπολέμηση της μάστιγας του ντόπινγκ, μετά τη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με τα μέλη νεοσυσταθείσα «Επιτροπή κατ’ Εξαίρεση Χρήσης για Θεραπευτικούς Σκοπούς», του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ), προχώρησε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Υπουργείου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΑΜΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λ. Αυγενάκης: «Με δράσεις εξωστρέφειας, πρόληψης και ενημέρωσης ο ΕΟΚΑΝ μπαίνει άμεσα στη μάχη καταπολέμησης του ντόπινγκ»

-Συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού με την Επιστημονική Επιτροπή του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, για την ανάγκη ευρείας κατάρτισης της αθλητικής οικογένειας της χώρας μας

Με τη νεοσυσταθείσα «Επιτροπή κατ’ Εξαίρεση Χρήσης για Θεραπευτικούς Σκοπούς», του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ), συναντήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η Επιτροπή εξετάζει αιτήματα αθλητών σχετικά με τη χρήση, για θεραπευτικούς σκοπούς, απαγορευμένων ουσιών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντιντόπινγκ και αποφασίζει για την κατ’ εξαίρεση άδεια χρήση τους, σύμφωνα με τον Κώδικα του WADA και τα διεθνή πρότυπα.

Την τριμελή Επιτροπή, βάσει του άρθρου 14 του Προεδρικού Διατάγματος 87 για τη λειτουργία του ΕΟΚΑΝ (ΦΕΚ Α’ 201, 21/10/2020), αποτελούν οι:
Γιώργος Στεφανουδάκης (Χειρουργός Ορθοπεδικός με ειδικότητα στις αθλητικές κακώσεις και εξειδίκευση στην αθλητική τραυματολογία),
Βαγγέλης Λιάτσικος (Καθηγητής Ουρολογίας, Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και πρόεδρος Ευρωπαϊκού Σχολείου Ουρολογίας)
Δημήτρης Λυκουρέσης (Φαρμακοποιός με εξειδίκευση στην παρασκευή Γαληνικών σκευασμάτων και Ομοιοπαθητικών Φαρμάκων από το Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα γύρω από την ανάγκη ευρείας κατάρτισης της αθλητικής οικογένειας για όσα προβλέπονται στον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών του WADA και αποφασίστηκε πλαίσιο δράσεων και θεματικών παρεμβάσεων της Επιτροπής σε πανελλαδικό επίπεδο για την πλήρη ενημέρωση αθλητών και φορέων.

«Στη μεγάλη μάχη με την –παγκόσμια- μάστιγα του ντόπινγκ, ίση και μεγαλύτερη αξία και αποτελεσματικότητα από την καταστολή και τις ποινές έχει η ενημέρωση και η πρόληψη. Μια αθλητική οικογένεια, η οποία θα είναι πλήρως καταρτισμένη και συνειδητοποιημένη, θα αποτελεί τον καταλληλότερο σύμμαχο της Πολιτείας και της κοινωνίας στην καταπολέμηση του ντόπινιγκ.

Με συνεχείς δράσεις εξωστρέφειας, λοιπόν και με αλλεπάλληλες ενημερωτικές πρωτοβουλίες, που θα διατρέξουν όλο το αθλητικό μας οικοδόμημα, ο ΕΟΚΑΝ θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο το αμέσως προσεχές διάστημα για την ενημέρωση και την πρόληψη αθλητών, προπονητών, παραγόντων, σωματείων, όλων των αθλητικών φορέων, σε πλήρη και αρμονική συνεργασία με τον WADA.

Βαδίζουμε μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ και έχουμε ήδη αποκαταστήσει το κύρος και την εικόνα της χώρας μας, που είχαν πληγεί τα προηγούμενα χρόνια, στην παγκόσμια κοινότητα αντι-ντόπινγκ», τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Επιπλέον, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ, όπου και θα στεγάζεται πλέον ο ΕΟΚΑΝ, εξετάστηκε η πρόοδος για την πλήρη λειτουργία του, καθώς διανύεται το μεταβατικό εξάμηνο, από το υφιστάμενο Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ στην ολοκλήρωσή του ως Οργανισμού.

Ηδη, εγκρίνεται ο προϋπολογισμός του ΕΟΚΑΝ για το 2021, ύψους 1,266 εκατ. ευρώ, ενώ με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού συγκροτήθηκε και η «Ομάδα Εργασίας για την υποστήριξη της μετάβασης του ΕΟΚΑΝ σε κατάσταση λειτουργικής ετοιμότητας», αποτελούμενη από στελέχη της ΓΓΑ και του ΕΣΚΑΝ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΚΑΝ, Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΚΑ, Νεκτάριος Βιδάκης, ο διευθυντής του γραφείου του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρος Τσούλος, ο συντονιστής του Επιστημονικού Τμήματος του ΕΣΚΑΝ, Στάθης Κουκέας, ο συντονιστής γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής και ο αναπληρωτής του, Αλέξανδρος Κανδύλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58