Αυγενάκης: «Καμία παράταση στις εκλογές των ομοσπονδιών»

Αυγενάκης: «Καμία παράταση στις εκλογές των ομοσπονδιών»

 newsroom

  |  17.02.2021 | 19:44

Πιο ξεκάθαρος δεν θα μπορούσε να ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, για τις εκλογές των ομοσπονδιών. «Οι εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών πρέπει να διεξαχθούν ως τις 31 Μαρτίου, δεν επιδέχονται περαιτέρω παράτασης λόγω της ιδιαιτερότητας ότι διανύουμε μήνες Ολυμπιακής προετοιμασίας για τους αγώνες το καλοκαίρι στο Τόκυο, που ευχόμαστε να διεξαχθούν. Θέλω να γίνει […]

Πιο ξεκάθαρος δεν θα μπορούσε να ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, για τις εκλογές των ομοσπονδιών.

«Οι εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών πρέπει να διεξαχθούν ως τις 31 Μαρτίου, δεν επιδέχονται περαιτέρω παράτασης λόγω της ιδιαιτερότητας ότι διανύουμε μήνες Ολυμπιακής προετοιμασίας για τους αγώνες το καλοκαίρι στο Τόκυο, που ευχόμαστε να διεξαχθούν.

Θέλω να γίνει σαφές, τέλος Μαρτίου ολοκληρώνονται οι θητείες των διοικήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών. Δεν θα δοθεί άλλη παράταση» ήταν το μήνυμά του, μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής.

Αφορμή των παραπάνω η παρουσίαση της διάταξης που επιτρέπει στις αθλητικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις, εφόσον το επιθυμούν, να κάνουν χρήση Μέσων Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνίας για τη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων και Αρχαιρεσιών

Ο κ. Αυγενάκης ανέλυσε τις προϋποθέσεις διεξαγωγής των εκλογών με  το σύστημα «ΖΕΥΣ», το οποίο έχει την εγγύηση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βασίζεται σε διεθνώς αναγνωρισμένα τεχνολογικά πρότυπα για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, διασφαλίζοντας το αδιάβλητο και το απόρρητο της εκλογικής διαδικασίας.

«Ουσιαστικά υπάρχουν πλέον τρεις επιλογές για τη σύγκληση των Γενικών Συνελεύσεων και τις εκλογικές διαδικασίες:
1) Το πλαίσιο του ν. 2725/1999, δηλαδή να διεξάγονται η Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες με φυσική παρουσία όλων στον ίδιο χώρο.
2) Να διεξάγονται η Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες, ταυτόχρονα, στις κατά τόπους Ενώσεις των Ομοσπονδιών. Την εναλλακτική αυτή της αποκέντρωσης την δώσαμε με το άρθρο 7 του ν. 4726/2020 (τον περασμένο Σεπτέμβριο).
3) Και τώρα παρέχουμε μια τρίτη εναλλακτική στους αθλητικούς φορείς: την ηλεκτρονική ψηφοφορία» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Παράλληλα, επεσήμανε πως: «Παρατείνεται ο χρόνος για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών στις αθλητικές ενώσεις έως τις 30-6-2021. Για το ίδιο χρονικό διάστημα παρατείνονται και οι θητείες των καταστατικών οργάνων τους.

Οι εκλογές στις αθλητικές Ενώσεις αφορούν και τις Ενώσεις στο ποδόσφαιρο. Θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο τα νόμιμα και ενεργά ερασιτεχνικά Σωματεία, τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο της ΓΓΑ ή θα εγγραφούν μέχρι την προκήρυξη των εκλογών τους».

Τέλος, «ορίζεται ότι η  Ολομέλεια της Διοίκησης της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.) θα αναδειχθεί κατά το χρονικό διάστημα από 15 έως 30 Οκτωβρίου  2021, εξαιτίας της απρόβλεπτης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, αναβολή των Παραολυμπιακών Αγώνων του «ΤΟΚΥΟ 2020» για ένα (1) έτος.
Και σε περίπτωση ματαίωσης των Παραολυμπιακών Αγώνων, λόγω πανδημίας και πάλι, εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία της επίσημης ανακοίνωσης από την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή της ματαίωσής τους».

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58