Ασιατικό πρωτάθλημα: Διπλή προπονητική παρουσία

Ασιατικό πρωτάθλημα: Διπλή προπονητική παρουσία

 Αγγελική Βύζικα

  |  26.09.2021 | 23:59

Ασιατικό πρωτάθλημα: Με τους Τσιόκα και Κωστόπουλο

Προπονητική παρουσία στο πρωτάθλημα Ασίας στην επιτραπέζια αντισφαίριση θα έχει για πρώτη φορά η Ελλάδα και μάλιστα θα είναι διπλή! Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στην Ντόχα από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου κι εκεί βρίσκονται ο Ντανιέλ Τσιόκας για την εθνική ομάδα του Κατάρ και ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος για τις Μαλδίβες! Η νεότερη εξέλιξη αφορά στον επί σειρά ετών πρώην αθλητή της εθνικής μας ομάδας ανδρών Ντανιέλ Τσιόκα, ο οποίος έπιασε δουλειά πριν από δύο βδομάδες περίπου στο Εμιράτο της Μέσης Ανατολής. Ο 50χρονος προπονητής έκανε πρεμιέρα στη νέα του πολύ σημαντική εμπειρία στο WTT Star Contender, που ολοκληρώθηκε χθες στην Ντόχα και  πλέον στην ίδια πόλη θα καθοδηγήσει τους διεθνείς αθλητές της χώρας.

Ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος ζει και εργάζεται εδώ και έξι μήνες στις Μαλδίβες και ήρθε η ώρα να κοουτσάρει για πρώτη φορά αθλητές και αθλήτριες του. Κατάρ και Μαλδίβες δεν είναι φυσικά στις ισχυρές ομάδες του πρωταθλήματος Ασίας ανδρών-γυναικών, αλλά θέλουν να φτάσουν σε αξιόλογα αποτελέσματα με την καθοδήγηση των δύο Ελλήνων προπονητών.

Κωσρόπο

Το ITTF-ATTU Asian Table Tennis Championships διεξάγεται παράλληλα με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού. Με παρούσες τις εθνικές μας ομάδες ανδρών και γυναικών η κορυφαία διοργάνωση για τη γηραιά ήπειρο αρχίζει επίσης αύριο (Τρίτη, 28/9) στην Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας, που είναι και η γενέτειρα του Τσιόκα. Το Ασιατικό πρωτάθλημα δεν αφορά μόνο στο ομαδικό, αλλά όλα τα αγωνίσματα. Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το ομαδικό κι από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου τα ατομικά. Οι κληρώσεις διεξάγονται αύριο, οι Μαλδίβες και το Κατάρ είναι χαμηλά στα seeding και στους άνδρες και στις γυναίκες. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια και «χρυσή» Ολυμπιονίκης Κίνα δεν παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα, 28 είναι οι συμμετοχές του ομαδικού στους άνδρες και 18 στις γυναίκες.

Ο Τσιόκας με «1+1» χρόνο στο Κατάρ

Ο Τσιόκας, «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης στο διπλό μικτό ανδρών-γυναικών το 2000, μεταξύ άλλων σπουδαίων διακρίσεων, έγινε ομοσπονδιακός προπονητής στο Κατάρ με συμφωνία για 1+1 χρόνο, παίρνοντας άδεια άνευ αποδοχών από την εργασία του στο δημόσιο στην Αθήνα. Θα είναι υπεύθυνος μόνο στους άνδρες. Υπέγραψε συμβόλαιο με την Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας και όχι με την ομοσπονδία και ουσιαστικά σαν υπάλληλος του κράτους θα εργάζεται στην εθνική ομάδα. Πρώτη φορά είχε δεχτεί πριν από δύο χρόνια πρόταση από τους Ασιάτες, αλλά δεν μπόρεσε να πάει. Οι τελευταίοι έδειξαν και πάλι το ενδιαφέρον τους πριν από δύο μήνες, ο σπουδαίος αμυντικός του κοντινού παρελθόντος απάντησε θετικά τον Αύγουστο και από τις 13 Σεπτεμβρίου βρίσκεται στην Ντόχα.

Ο Κωστόπουλος επέλεξε εξωτικά

Ο 44χρονος Κωστόπουλος, τέως ομοσπονδιακός προπονητής στο ΣΕΦ, έχει παρατείνει τον χρόνο παραμονής του στις Μαλδίβες έπειτα από αναβολές αγώνων λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με την τελευταία συνεννόηση με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας θα γυρίσει στην Αθήνα μετά τα μέσα Οκτωβρίου.