Άρης: Θέλει νέο γήπεδο 30.000 θέσεων

 Μιχάλης Νιαβής

  |  06.09.2021 | 20:07

Ο Αντιπεριφερειάρχης υποδομών Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλιας αποκάλυψε πως ο Άρης θέλει νέο γήπεδο, με χωρητικότητα 30.000 θέσεων στον χώρο που βρίσκεται το «Κλεάνθης Βικελίδης». Όλα όσα είπε: «Είναι κάτι το οποίο το επεξεργαστήκαμε μαζί με τον Τάκη τον Δούμα εδώ και έξι μήνες. Ο ΑΣ και η ΠΑΕ Αρης θέλουν να φτιάξουν ένα νέο […]

Ο Αντιπεριφερειάρχης υποδομών Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλιας αποκάλυψε πως ο Άρης θέλει νέο γήπεδο, με χωρητικότητα 30.000 θέσεων στον χώρο που βρίσκεται το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Όλα όσα είπε:

«Είναι κάτι το οποίο το επεξεργαστήκαμε μαζί με τον Τάκη τον Δούμα εδώ και έξι μήνες. Ο ΑΣ και η ΠΑΕ Αρης θέλουν να φτιάξουν ένα νέο γήπεδο. Έχοντας την εμπειρία των 30 ετών στο επάγγελμα αλλά και την Ευρώπη που παρακολουθούμε τι γίνεται, όλοι αναζητούν οικόπεδα εκτός αστικού ιστού. Η Θεσσαλονίκη έχει πρόβλημα κοινόχρηστων χώρων. Υπάρχει ανάγκη για επέκταση των δραστηριοτήτων του ΑΣ Αρης, αλλά και επιθυμία της ΠΑΕ Αρης για γήπεδο 30.000 θέσεων που είναι δύσκολο σε αυτά τα στρέμματα που είναι τώρα το Κλ.Βικελίδης.

Είδαμε ότι υπάρχει η έκταση του ΟΑΕΔ στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, είναι 170 στρέμματα. Είδαμε πως αυτό μπορεί να υλοποιηθεί. Ο Περιφερειάρχης το υιοθέτησε αμέσως και οι άνθρωποι του Αρη δέχθηκαν με χαρά την πρότασή μας. Στα τέλη Μαΐου κάναμε μια συζήτηση με τον κ.Γεραπετρίτη, μοιραστήκαμε την ιδέα μαζί του, κάναμε συζητήσεις για το πόσο εφικτό είναι να γίνει.

Στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ενημερώσαμε με τον Τζιτζικώστα και είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί να γίνει χωρίς προβλήματα. Στην περιοχή του Χαριλάου θα γίνει ένα πάρκο 20 στρεμμάτων, αν συνδυαστεί με το πάρκο της Νέας Ελβετίας, μπορεί να γίνει ένα υπερπάρκο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Είμαστε μία από τις πόλεις με τον χειρότερο συντελεστή πρασίνου ανά κάτοικο και θα βοηθήσει αυτό που θα γίνει. Ο Πρωθυπουργός είπε πως το πρότζεκτ του Αρη έχει λιγότερες δυσκολίες από αυτό του Παναθηναϊκού. Εχουν ενημερωθεί οι κ.κ. Αρβανίτης και Καρυπίδης. Υπάρχουν δύο πηγές χρηματοδότησης, ένα ιδιώτης που θα πάρει κάποια κτίρια, αλλά και ο Αρης δικαιούται συμμετοχή από το κράτος για το οικόπεδο στο σημερινό «Κλ.Βικελίδης». Το επόμενο διάστημα πρέπει να δούμε τα επόμενα βήματα για να έχουμε σύντομα νέα».