Αρχίζει η μεταγραφική περίοδος στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση

Αρχίζει η μεταγραφική περίοδος στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση

 Θανάσης Μαργαρίτης

  |  17.08.2020 | 08:21

Ώρα μεταγραφών στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση προσαρμοσμένη στις επιδράσεις από τον κορονοϊό. Η σχετική προθεσμία άρχισε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα και τα σωματεία θα μπορούν να επικυρώσουν τις κινήσεις ενίσχυσής τους για την περίοδο 2020-2021. Η μετάθεση της μεταγραφικής περιόδου αποτελεί βέβαια τη μεγάλη αλλαγή. Τα περιοριστικά μέτρα για την […]

Ώρα μεταγραφών στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση προσαρμοσμένη στις επιδράσεις από τον κορονοϊό. Η σχετική προθεσμία άρχισε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα και τα σωματεία θα μπορούν να επικυρώσουν τις κινήσεις ενίσχυσής τους για την περίοδο 2020-2021.

Η μετάθεση της μεταγραφικής περιόδου αποτελεί βέβαια τη μεγάλη αλλαγή. Τα περιοριστικά μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού είχαν φέρει ανατροπές στο υπόλοιπο του αγωνιστικού προγράμματος για τη σεζόν 2019-2020, διοργανώσεις έγιναν τον Ιούλιο και κατ’ επέκταση η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. τοποθέτησε αναγκαστικά τις μεταγραφές για τον Αύγουστο και όχι στον κλασικό Ιούνιο.

Γενικά τα πράγματα στον ελληνικό αθλητισμό παραμένουν εύθραυστα ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, η υγειονομική κρίση κρατάει άγνωστο το μέλλον του αθλήματος στην παγκόσμια σκηνή και καλούνται και τα σωματεία να σταθμίσουν, μέσα κι από το κομμάτι των μεταγραφών την πολύ δύσκολη νέα κατάσταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η ελληνική ομοσπονδία έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της γενικές οδηγίες για τις μεταγραφές (17-31 Αυγούστου). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις βρουν στο λινκ http://www.httf.gr/images/met_%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%B5%CF%82_%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%A9%CE%9D_2020.pdf, αλλά καλό είναι να σταθούμε κι από εδώ στα βασικά σημεία:

«Τι υποβάλουμε στην ομοσπονδία για να γίνει μία μεταγραφή:

Αίτηση μεταγραφής. Την αίτηση την βρίσκετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σάιτ μας: http://httf.gr/images/anak_aitisi_eggrafis_athlete_2018.pdf

Η αίτηση πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένη.

Να είναι σφραγισμένη από το σωματείο «υποδοχής», εκεί που θα μεταγραφεί δηλαδή ο αθλητής-αθλήτρια και στα δύο σημεία, που απαιτείται σφραγίδα.

Να είναι υπογεγραμμένη από τον Γενικό Γραμματέα του σωματείου υποδοχής και στα δύο σημεία.

Να είναι υπογεγραμμένη από τον αθλητή-αθλήτρια, που αιτείται την μεταγραφή και σε περίπτωση που ο αθλητής-αθλήτρια είναι ανήλικος να συνυπογράφει και ο γονέας μιμος κηδεμόνας και στα δύο σημεία.

2) Όροι συμμετοχής στις Διοργανώσεις της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Την αίτηση την βρίσκετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σάιτ μας: http://httf.gr/images/anak/anak_oroi_simmetoxis_conditions2018.pdf

3) Μία φωτογραφία πρόσφατη, τύπου διαβατηρίου

4) Παράβολο σύμφωνα με τον πίνακα των παραβόλων, που βρίσκετε πιο κάτω στην ίδια ανακοίνωση

Για μεταγραφή με τη συναίνεση του σωματείου απαιτούνται όλα τα πιο πάνω και:

1) Παραχωρητήριο σωματείου. Το παραχωρητήριο το εκδίδει το σωματείο από το οποίο μεταγράφεται (φεύγει) ο αθλητής-αθλήτρια.

Το παραχωρητήριο είναι απαραίτητα α π ό σ π α σ μ α πρακτικού συνεδρίασης Δ.Σ. του σωματείου αποχώρησης.

Σε αυτό το απόσπασμα πρακτικού πρέπει να αναγράφονται καθαρά: 

η απόφαση του Δ.Σ. του σωματείου να χορηγήσει

ελεύθερη μεταγραφή του αθλητή-αθλήτριας ή

υποσχετική μεταγραφή για ένα (1) ή

υποσχετική μεταγραφή για δύο (2) χρόνια

το όνομα του αθλητή /αθλήτρια που χορηγεί τη μεταγραφή και το σωματείο στο οποίο θα μεταγραφεί

Μεταγραφή αθλητών-αθλητριών από το εξωτερικό

1) Αίτηση μεταγραφής, η οποία συμπληρώνεται όπως ακριβώς και η αίτηση που περιγράφεται πιο πάνω

2) Όροι συμμετοχής στις διοργανώσεις της ΕΦΟΕπΑ

Την αίτηση την βρίσκετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σάιτ μας: http://httf.gr/images/anak/anak_oroi_simmetoxis_conditions2018.pdf

3) Δύο (2) φωτογραφίες πρόσφατες, τύπου διαβατηρίου

4) Παράβολο σύμφωνα με τον πίνακα των παραβόλων

5) Φωτοτυπία διαβατηρίου. Οι μεταγραφόμενοι από χώρα της Ε.Ε. μπορούν αντί διαβατηρίου να καταθέσουν αντίγραφο ταυτότητας (ID)

6) Επίσημο έγγραφο, στα Αγγλικά, της Ομοσπονδίας στην οποία πρωτογενώς ανήκει ο αθλητής-αθλήτρια. Στο έγγραφο αυτό θα πρέπει να αναφέρεται ότι η Εθνική Ομοσπονδία επιτρέπει στον αθλητή/αθλήτριά της (ονοματεπώνυμο όπως αναγράφεται στο διαβατήριο) να αγωνισθεί στην αγωνιστική περίοδο 2020-2021 στο Ελληνικό Πρωτάθλημα και σε ποια ελληνική ομάδα θα αγωνισθεί.

Δεν γίνονται δεκτές φωτογραφίες σε ηλεκτρονική μορφή.

Η ημερομηνία λήξης των μεταγραφών

Οι μεταγραφές λήγουν τη Δευτέρα 31/08/2020. Δεκτές θα γίνουν και οι αιτήσεις μεταγραφών, που θα αποσταλούν με ταχυδρομείο ή με courierμε ημερομηνία αποστολής την 31η/8/2020. Η ημερομηνία αποστολής προκύπτει από τη σφραγίδα στον φάκελο αποστολής, που θα πρέπει να είναι ευκρινής και να διαβάζεται εύκολα. Οι εκπρόθεσμες αιτήσεις απορρίπτονται.

Αθλητές και αθλήτριες που ανήκουν σε σωματεία, που έχουν διαγραφεί από το Μητρώο Μελών της Ομοσπονδίας με απόφαση Γ.Σ.

Εάν το σωματείο στο οποίο ανήκετε έχει διαγραφεί από το Μητρώο της Ομοσπονδίας με απόφαση της Γ.Σ., δεν ανήκετε στην κατηγορία των μεταγραφόμενων αθλητών. Μπορείτε να επαναδραστηριοποιηθείτε σε νέο σωματείο με απλή αίτηση μεταγραφής, όπως γίνεται για νεοεγγραφόμενο αθλητή, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στην ανακοίνωση υπάρχουν και τα παράβολα των μεταγραφών, τα οποία κατατίθενται μαζί με την αίτηση μεταγραφής. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έκανε ορισμένες μειώσεις, όπως είχε αποφασίσει στην περίοδο της καραντίνας για τη διευκόλυνση των σωματείων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58