Ανοικτή θάλασσα: Εξαιρετική προσπάθεια και 4η θέση στα 7,5 χλμ. ο Ζαχαριάδης, 10η η Τάτσιου [pic]

Ανοικτή θάλασσα: Εξαιρετική προσπάθεια και 4η θέση στα 7,5 χλμ. ο Ζαχαριάδης, 10η η Τάτσιου [pic]

 Μιχάλης Νιαβής

  |  03.10.2021 | 14:30

Ανοικτή θάλασσα: Εξαιρετική προσπάθεια και 4η θέση στα 7,5 χλμ. ο Ζαχαριάδης, 10η η Τάτσιου. Εξαιρετική προσπάθεια από τον Έλληνα αθλητή.

Πάλεψε γερά για το μετάλλιο ο 17χρονος Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης, με μια εξαιρετική προσπάθεια στον αγώνα των 7,5 χλμ. Αγοριών, στη δεύτερη μέρα του Μεσογειακού Κυπέλλου (Comen Cup) Open Water στη Λάρνακα της Κύπρου και το έχασε για λίγο, στο τέλος της κούρσας και στις λεπτομέρειες, καταλαμβάνοντας τελικά την τιμητικότατη 4η θέση με επίδοση 1ώρ.26:52.27. Στα 7,5 χλμ. των κοριτσιών, εξάλλου, η 16χρονη Βασιλική Τάτσιου πήρε τη 10η θέση με 1ώρ.45:00.51.

Ανοικτή θάλασσα: Οι δηλώσεις Γιαννιώτη

Ο τεχνικός σύμβουλος του αθλήματος και Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Γιαννιώτης δήλωσε σχετικά: «Τα παιδιά διαχειρίστηκαν καλά την κούραση του αγώνα των 7,5 χλμ. και προσπάθησαν για το καλύτερο. Ο Κωνσταντίνος έμεινε στο πρώτο γκρουπ για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά στον τελευταίο ανεφοδιασμό είχε μια καθυστέρηση που του στέρησε στη συνέχεια τη δυνατότητα να ανεβεί στο βάθρο, κάτι που θα μπορούσε. Παρόλα αυτά έδειξε να αντιλαμ΄βανεται τέλεια τις κατστάσεις του αγώνα, ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση και θέση και υπόσχεται πολλά για το μέλλον.

Η Βασιλική έχασε λίγο τον ρυθμό στα 2,5 χλμ. πριν από το τέλος σε κάποιον ανεφοδιαμσό, είχε κι έναν τραυματισμό και δεν μπόρεσε να ακλουθήσει στο πρώτο γκρουπ. Προσπάθησε πήρε εμπειρίες και προχωρά δυνατά για τις μελλοντικές της προσπάθειες. Είπαμε: Αθλητές και προπονητές συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για την ανάπτυξη του αθλήματος».