Αλεξάνδρα Ασημάκη: «Γιατί επιστρέφω»

Αλεξάνδρα Ασημάκη: «Γιατί επιστρέφω»

 Δημήτρης Ντζάνης

  |  28.08.2021 | 11:38

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη ακριβώς πριν από 12 μήνες ανακοίνωνε την αποχώρησή της από τον πρωταθλητισμό και την υδατοσφαίριση. Η 33χρονη φουνταριστή είχε τον πιο γλυκό λόγο, έγινε μητέρα και τώρα ήρθε η ώρα της μεγάλης επιστροφής στην ενεργό δράση, με την ομάδα της γειτονιάς που μεγάλωσε, τον Ολυμπιακό Αλίμου. Με αναφορά της στο instagram η […]

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη ακριβώς πριν από 12 μήνες ανακοίνωνε την αποχώρησή της από τον πρωταθλητισμό και την υδατοσφαίριση. Η 33χρονη φουνταριστή είχε τον πιο γλυκό λόγο, έγινε μητέρα και τώρα ήρθε η ώρα της μεγάλης επιστροφής στην ενεργό δράση, με την ομάδα της γειτονιάς που μεγάλωσε, τον Ολυμπιακό Αλίμου. Με αναφορά της στο instagram η Αλεξάνδρα Ασημάκη έγραψε γιατί πήρε την απόφαση επιστροφής.

Αναλυτικά οι σκέψεις της

«Ένας χρόνος περίπου έχει περάσει από τη μέρα που ανακοίνωσα ότι θα αποσυρθώ από την ενεργό δράση. Ο πιο σημαντικός χρόνος της ζωής μου, αφού ήρθε στον κόσμο το σημαντικότερο και μεγαλύτερο έπαθλο από όλα, η κόρη μας. Μετά λοιπόν από ένα χρόνο, που με βρήκε παντρεμένη με παιδί και μετά από μια επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής, μπορώ να πω πως εκείνη η μέρα του 2020, που έδωσα τον τελευταίο μου αγώνα, μοιάζει τόσο μακρινή…

Αφού έγιναν τόσα όλο αυτό το διάστημα.. ενώ συνειδητοποιώ ότι στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο.. Ξέρω ότι όταν πέσω στην πισίνα του @alma_club_ για την πρώτη προπόνηση με την ομάδα μου τον Ολυμπιακό Αλίμου θα είναι σα να μην πέρασε μια μέρα!
Τώρα το ερώτημα γιατί επιστρέφω; Γιατί ουσιαστικά είναι σα να επιστρέφω σπίτι μου, αφού για όσους δεν το ξέρουν ο Άλιμος είναι η γειτονιά που γεννήθηκα και μεγάλωσα, στον Άλιμο έκανα την πρώτη μου βουτιά σε πισίνα πιτσιρίκα.

Γιατί επιστρέφω; Γιατί αυτήν την ομάδα τη νιώθω σαν το παιδάκι μου, αφού την έχω ζήσει να δημιουργείται από το μηδέν και θέλω να τη δώ να μεγαλώνει και να φτάνει ψηλά. Γιατί επιστρέφω; Γιατί θέλω να δείξω και πάνω απ’ όλα σε εμένα ότι μια γυναίκα, μετά από ένα παιδί, μπορεί να επιστρέψει πίσω στην παλιά της ζωή, στη δουλειά της, στο σώμα της, σε αυτά που αγαπούσε κι έκανε και πριν..

Γιατί η ανάγκη να δημιουργούμε όπως και τα όνειρα δεν τελειώνουν και δεν πρέπει να τελειώνουν ποτέ! Γιατί επιστρέφω; Γιατί θέλω να αποδείξω και πρώτα απ’ όλα σε εμένα, ότι μετά από ένα τόσο σοβαρό χειρουργείο ένας αθλητής μπορεί να επιστρέψει ακόμα και πέρα απ τα προγνωστικά κάποιων..

Πάντα πίστευα ότι όλα είναι θέμα θέλησης. Θέλω να δείξω, σε όλους όσους θέλουν να εμπνευστούν από εμένα, αυτό που ακολούθησα μια ζωή, ότι όποιες δυσκολίες και αν βρεθούν στο δρόμο μας επιβάλλεται να τις υπερνικήσουμε και να πάμε μπροστά! Τέλος επιστρέφω γιατί όταν έφυγα, όσο οξύμωρο και να ακούγεται ίσως να ένιωθα ένα κομμάτι μέσα μου ανεκπλήρωτο, ότι κάτι λείπει.. Τώρα το τι; θα το δείξει η ιστορία»