Αφγανιστάν: Νεαρός ποδοσφαιριστής και οπαδός της Ίντερ ένα από τα θύματα των Ταλιμπάν [pics]

 Αγγελική Βύζικα

  |  19.08.2021 | 17:20

Ένας ποδοσφαιριστής της Εθνικής ομάδος Ελπίδων του Αφγανιστάν φέρεται να είναι ένα από τα θύματα, καθώς είχε προσκολληθεί σε αμερικανικό αεροπλάνο και προσπαθούσε να διαφύγει από την Καμπούλ, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Sun. Τα λείψανα του Ζακί Ανβάρι  λέγεται ότι βρέθηκαν στο αεροσκάφος μεταφοράς C-17 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, το οποίο έπεσε καθώς […]

Ένας ποδοσφαιριστής της Εθνικής ομάδος Ελπίδων του Αφγανιστάν φέρεται να είναι ένα από τα θύματα, καθώς είχε προσκολληθεί σε αμερικανικό αεροπλάνο και προσπαθούσε να διαφύγει από την Καμπούλ, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Sun. Τα λείψανα του Ζακί Ανβάρι  λέγεται ότι βρέθηκαν στο αεροσκάφος μεταφοράς C-17 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, το οποίο έπεσε καθώς μετέφερε εκατοντάδες πρόσφυγες, στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν  από τους Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αφγανιστάν , ο 19χρονος Ζακί πιστεύεται ότι είναι ένα από τα άτομα που σκοτώθηκαν, καθώς είχε προσκολληθεί στο αεροπλάνο . Οι φωτογραφίες συγκλόνισαν τον κόσμο καθώς έδειχναν εκατοντάδες Αφγανούς να στριμώχνονται γύρω από το αεροπλάνο απελπισμένοι να επιβιβαστούν και να ξεφύγουν από τους Ταλιμπάν. Αναφέρθηκε ότι δύο άτομα έπεσαν από το αεροσκάφος και ένα είχε παγιδευτεί στις ρόδες- κάτι που προκάλεσε την αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου στο Κατάρ.

Έχει αναφερθεί ότι ο Ζακί ήταν το άτομο που προσκολλήθηκε και τα λείψανα του οποίου ανακτήθηκαν από το αμερικανικό πλήρωμα. Στην τελευταία του ανάρτηση στο facebook, ο πολλά υποσχόμενος νεαρός ποδοσφαιριστής μίλησε ότι είναι κύριος του πεπρωμένου του. «Είσαι ο ζωγράφος του εαυτού σου. Μη δίνεις το πινέλο σε κανέναν άλλο», έγραψε.

Σύμφωνα με τα κοινωνικά του μέσα, ζούσε στην Καμπούλ και ήταν μαθητής του Λυκείου Esteghlal, ενός γαλλο-αφγανικού σχολείου στην Καμπούλ. Στα 16 του χρόνια, ο οπαδός της Ίντερ ήταν παίκτης της ομάδας ποδοσφαίρου των Ελπίδων του Αφγανιστάν.

Οι φίλοι του δημοσίευσαν μηνύματα πένθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που ανέφεραν: «Είμαστε από τον Θεό και επιστρέφουμε σε αυτόν».

Ένα άλλο μήνυμα : «Σύντροφος, με τον οποίο είχα τις περισσότερες και πιο αξέχαστες αναμνήσεις, ο χαμός του είναι μεγάλη και ανείπωτη θλίψη για μένα».  Ο βοηθός μάνατζερ του Αφγανιστάν Αλί Άσκαρ Λαλί δήλωσε: «Η ψυχή του να αναπαύεται εν ειρήνη και να σβήσει από τη μνήμη μας». Αρκετοί Αφγανοί στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τους Ταλιμπάν έπεσαν από το αεροπλάνο όταν απογειώθηκε από την Καμπούλ. 

 

Φωτο: Sun