Ετικέτες:

Αφγανιστάν: Αποχώρησε και ο τελευταίος στρατιώτης των ΗΠΑ

 newsroom

  |  31.08.2021 | 21:32

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ολοκλήρωσαν την αποχώρησή τους από το Αφγανιστάν αργά τη Δευτέρα (30/8), τερματίζοντας τον μακροβιότερο πόλεμο της Αμερικής, που διήρκησε 20 χρόνια, κλείνοντας ένα κεφάλαιο στη στρατιωτική ιστορία που πιθανότατα θα μείνει στη μνήμη για κολοσσιαίες αποτυχίες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ μοιράστηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφικό στιγμιότυπο στο οποίο εικονίζεται […]

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ολοκλήρωσαν την αποχώρησή τους από το Αφγανιστάν αργά τη Δευτέρα (30/8), τερματίζοντας τον μακροβιότερο πόλεμο της Αμερικής, που διήρκησε 20 χρόνια, κλείνοντας ένα κεφάλαιο στη στρατιωτική ιστορία που πιθανότατα θα μείνει στη μνήμη για κολοσσιαίες αποτυχίες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ μοιράστηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφικό στιγμιότυπο στο οποίο εικονίζεται οτελευταίος Αμερικανός στρατιωτικός που έφυγε χθες από την Καμπούλ.

Ο υποστράτηγος Κρις Ντόναχιου, διοικητής της 82ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας, εικονίζεται καθώς επιβιβάζεται στην τελευταία πτήση που αναχώρησε, το βράδυ της Δευτέρας, από το διεθνές αεροδρόμιο «Χαμίντ Καρζάι» της αφγανικής πρωτεύουσας. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη μέσα από διόπτρα νυχτερινής όρασης.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους άφησαν τοΑφγανιστάν στα χέρια των Ταλιμπάν, που είχαν ανατρέψει στα τέλη του 2001, όταν εισέβαλαν στη χώρα. Οι ΗΠΑ υπέστησαν τις περισσότερες απώλειες από όλες τις χώρες του διεθνούς συνασπισμού που συμμετείχαν στη σύρραξη: πάνω από 2.460 μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πιο μακρόχρονου πολέμου στην αμερικανική ιστορία.