ΑΕΚ: Έξαλλοι με τον διαιτητή Φωτιά, αλλά και τον Σκουλά

ΑΕΚ: Έξαλλοι με τον διαιτητή Φωτιά, αλλά και τον Σκουλά

 Αγγελική Βύζικα

  |  20.09.2021 | 20:45

ΑΕΚ: Τόσο οι άνθρωποι της Ένωσης όσο και οι παίκτες δεν τα είχαν μόνο με τον διαιτητή, αλλά και με τον VARίστα. Περισσότερο με τον δεύτερο!

Χθες στο «Γεντί Κουλέ» είδαμε μια ματσάρα, που θύμιζε -όσον αφορά στο σκορ -την αγγλική Premier League ή τη γερμανική Bundesliga. Σίγουρα οι φετινές μεταγραφές έχουν δώσει άλλη αίγλη στην ελληνική Super League, αλλά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα το 3-3 του Ηρακλείου, δεν ήταν μόνο προϊόν καλού και θεαματικού ποδοσφαίρου ήταν και αποτέλεσμα «δίκαιης» διαιτησίας με άδικα όμως σφυρίγματα.

Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα ΟΦΗ-ΑΕΚ θα χόρτασαν γκολ και θέαμα. Στο τέλος θα χάρηκαν οι Κρητικοί και θα στενοχωρήθηκαν οι φίλοι της ΑΕΚ… εκείνοι που σίγουρα πρέπει να έφυγαν προβληματισμένοι από το γήπεδο ήταν ο διαιτητής Βασίλης Φωτιάς, αλλά και ο διαιτητής VAR, Μανώλης Σκουλάς.

ΑΕΚ: Έβαλε… Φωτιά στο ματς στο Ηράκλειο ο Σκουλάς

Ο διαιτητής από την Ένωση Πέλλας, εξετάζεται για δύο φάσεις, που δεν σφύριξε το ίδιο. Στο 36’ στην ένταση που προκλήθηκε στο παιχνίδι, με αφορμή ένα φάουλ του Λάμπρου στον Λιβάι Γκαρσία, έγινε σύρραξη ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Αρκετοί από τον πάγκο της ΑΕΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο 24χρονος εξτρέμ έσπρωξε τον Λάμπρου, ο οποίος του είχε κάνει σχεδόν κεφαλοκλείδωμα και αυτό άναψε τα αίματα…με τον Νέιρα να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο. Ο Φωτιάς στην εξέλιξη της φάσης έδωσε κίτρινη κάρτα σε Λάμπρου, Νέιρα και κόκκινη κάρτα στον Λιβάι Γκαρσία.

Λίγο νωρίτερα όμως ο Χατζησαφί δέχτηκε σκληρό χτύπημα στο πρόσωπο από τον Καμάου το οποίο… δεν εντόπισε ούτε ο διαιτητής Φωτιάς ούτε ο VARίστας Σκουλάς. Έτσι αντί να δοθεί στον παίκτη του ΟΦΗ κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό χτύπημα στον Χατζισαφί, έμεινε η ΑΕΚ 5 λεπτά αργότερα με 10 παίκτες σε μια φάση γενικής σύρραξης.

ΑΕΚ: Διαιτητής και VAR τα έκαναν μαντάρα

Επίσης οι άνθρωποι της ΑΕΚ εξέφρασαν παράπονα σχετικά με τη μη χρησιμοποίηση στο VAR της γραμμής του οφσάιντ, σε κανένα από τα γκολ των Κρητικών.

Η ΑΕΚ μπορεί στο τέλος να έχανε και ας προηγήθηκε με 3-0 στο Ηράκλειο, από δικά της λάθη ή λάθη του προπονητή της. Το θέμα είναι όμως πόσο δίκαιη είναι η διαιτησία και πόσο άδικα τα σφυρίγματά της!