6ο Aphrodite Cup: Με τη συμμετοχή 170 αθλητριών η ετήσια γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής [pics]

6ο Aphrodite Cup: Με τη συμμετοχή 170 αθλητριών η ετήσια γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής [pics]

 Αγγελική Βύζικα

  |  16.09.2021 | 16:24

Η καθιερωμένη ετήσια γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής, το διεθνές τουρνουά Aphrodite Cup, επιστρέφει δυναμικά. Από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, αθλήτριες από τέσσερις ηπείρους θα βρεθούν στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (Tae Kwon Do). Τη διοργάνωση πραγματοποιεί ο Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» με συνδιοργανωτές την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και το Δήμο Παλαιού Φαλήρου. Η […]

Η καθιερωμένη ετήσια γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής, το διεθνές τουρνουά Aphrodite Cup, επιστρέφει δυναμικά. Από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, αθλήτριες από τέσσερις ηπείρους θα βρεθούν στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (Tae Kwon Do). Τη διοργάνωση πραγματοποιεί ο Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» με συνδιοργανωτές την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και το Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Η φετινή διοργάνωση θα αποτελέσει συνδετικό κρίκο του παρόντος με το μέλλον. Από την ερχόμενη χρονιά ο θεσμός θα αναβαθμιστεί στην κορυφαία κατηγορία αγώνων, έπειτα από τις ενέργειες της Ε.Γ.Ο. και την επίσημη ένταξή του στην σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων της FIG, αποκτώντας ακόμα υψηλότερες προδιαγραφές και προσελκύοντας στην Ελλάδα τα μεγαλύτερα αστέρια του αθλήματος.

Εφέτος, συνολικά 170 αθλήτριες και 100 προπονήτριες-συνοδοί από 15 χώρες (Αυστραλία, Βουλγαρία, Κύπρος, Εσθονία, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Κορέα, Μεξικό, Πολωνία, Ισπανία, Ρωσία και Ελλάδα) έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στο 6ο Aphrodite Cup.

Η Οργανωτική Επιτροπή έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να υπάρξει ένα πλήρως προστατευμένο περιβάλλον στο επίσημο ξενοδοχείο της διοργάνωσης, στις μεταφορές των ομάδων από και προς το στάδιο και φυσικά στον αγωνιστικό χώρο, τηρώντας με συνέπεια τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της νόσου Covid-19.

Τους αγώνες θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει περιορισμένος αριθμός θεατών, με ονομαστικές προσκλήσεις. Για την παρουσία θεατών θα ισχύσουν τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ (θερμομέτρηση κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση, καταγραφή εισερχομένων-εξερχομένων και επίδειξη ενεργού πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για ενήλικες).

Ισχυρό θα είναι το αγωνιστικό ενδιαφέρον στο 6ο Aphrodite Cup, καθώς στο Φάληρο θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους αρκετές αθλήτριες που προετοιμάζονται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί τέλος Οκτωβρίου στην Ιαπωνία.

Το 6ο Aphrodite Cup διοργανώνεται με Θεσμικούς Υποστηρικτές την Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τελώντας υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Η διοργάνωση υποστηρίζεται επίσης από την περιβαλλοντική οργάνωση «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», προωθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και έχει ενταχθεί στη Β’ βαθμίδα του συστήματος πιστοποίησης Green Sports League.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Αφιέρωσε τη νίκη επί του Ηρακλή στον μικρό Νικόλα [pic]

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Δείτε τη συγκινητική ανάρτηση.

newsroom

18.10.2021 | 13:42

Πετράκος: «Δεν χρειάζομαι το εμβόλιο» [vds]

Πετράκος: «Δεν χρειάζομαι το εμβόλιο». Ο Γρηγόρης Πετράκος μίλησε για τη στάση του ως προς το θέμα του κορονοϊού. Πετράκος: «Δεν χρειάζομαι το εμβόλιο» «Εγώ δεν το χρειάζομαι το εμβόλιο. Μου το έχουν πει τρεις καθηγητές πανεπιστημίου. Επειδή έχω τον ψευδάργυρο και την D3 στα 80, εμένα μου έχει πει καθηγητής πανεπιστημίου ότι από το […]

Μιχάλης Νιαβής

18.10.2021 | 13:33

Τρίτων – Μεσολόγγι: Σήμερα το εξ’ αναβολής ματς για την 2η αγωνιστική της Α2

Τρίτων - Μεσολόγγι: Στις 20:30 σήμερα (17/10) το βράδυ θα διεξαχθεί ο αγώνας.

Γιάννης Νιαστίτης

18.10.2021 | 13:24

Κορυφαίο γκολ της τέταρτης αγωνιστικής αυτό του Χατζηγιοβάνη [vid]

Παναθηναϊκός: Κορυφαίο γκολ αυτό του Χατζηγιοβάνη. Το πολύ ωραίο σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ του Χατζηγιοβάνη ψηφίστηκε ως κορυφαίο.

Μιχάλης Νιαβής

18.10.2021 | 13:22