1927 – Η ίδρυση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

1927 – Η ίδρυση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

 newsroom

  |  18.01.2020 | 00:10

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1927 με την ονομασία Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία Φιλάθλων&quot (Ε.Κ.Ο.Φ.) από τους συλλόγους Πανελλήνιος Γ.Σ., Ν.Σ. Πέλοψ, Ολυμπιακός ΣΦΠ, Ν.Σ. Καστέλλας με σκοπό την προαγωγή των ναυτικών αγωνισμάτων και την εξυπηρέτηση αυτού του αθλητικού κλάδου. Η έδρα της βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη. Εκτός από τα τέσσερα σωματεία που […]

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1927 με την ονομασία Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία Φιλάθλων&quot (Ε.Κ.Ο.Φ.) από τους συλλόγους Πανελλήνιος Γ.Σ., Ν.Σ. Πέλοψ, Ολυμπιακός ΣΦΠ, Ν.Σ. Καστέλλας με σκοπό την προαγωγή των ναυτικών αγωνισμάτων και την εξυπηρέτηση αυτού του αθλητικού κλάδου.

Η έδρα της βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη. Εκτός από τα τέσσερα σωματεία που υπέγραψαν το πρώτο αυτό πρακτικό, την αίτηση προς τον ΣΕΓΑΣ για ίδρυση ξεχωριστής ομοσπονδίας συνυπέγραψαν και εκπρόσωποι άλλων επτά συλλόγων. Ήταν οι: Ε.Ν.Ο. Αλεξανδρείας, Άρης Θεσσαλονίκης, Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Παλλεσβιακός, Πανιώνιος, Γ.Σ. Βόλου, Εθνικός Πειραιώς, Γ.Σ. Αμαρουσίου. Στις 21 Οκτωβρίου 1927 ο ΣΕΓΑΣ ενέκρινε την δημιουργία νέας ομοσπονδίας, η οποία τον Ιανουάριο του 1928 πραγματοποίησε την ιδρυτική της Γ.Σ. και συγκρότησε Δ.Σ.

Πρώτος πρόεδρος εκλέχτηκε ο Δ. Καλλιμασιώτης, μετά το θάνατο του οποίου το 1930 ανέλαβε ο Ν. Πρωτόπουλος.

Η Κ.Ο.Ε. έχει υπό την επιμέλεια και την εποπτεία της πέντε ολυμπιακά αθλήματα, την αγωνιστική κολύμβηση, την υδατοσφαίριση, τη συγχρονισμένη κολύμβηση, τις καταδύσεις, της Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων (OPEN WATER) και τη τεχνική κολύμβηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58